Κινησιοθεραπεία

Η πλέον σημαντική μέθοδος για την αποτελεσματική αποκατάσταση αποτελεί η κινησιοθεραπεία. Με τις μεθόδους PNF και  Mc Kenzie στοχεύουμε τόσο στην μυοσκελετική, όσο και την νευρολογική αποκατάσταση, πάνα με εξειδικευμένο πρόγραμμα για το κάθε άτομο και τις ανάγκες του. Στόχος είναι η ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες και δεξιότητες, είτε αυτό είναι η επανεκπαίδευση βάδισης, είτε η επιστροφή στον αθλητισμό.

Η κινησιοθεραπεία χρησιμοποιείτε σε αθλητές, σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις (αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, πολλαπλή σκλήρυνση, Parkinson κ.α.), αλλά και σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα όπως η οσφυαλγία, τενοντίτιδα, αυχενικό σύνδρομο και άλλα.

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Επανομή
Κέντρο Φυσικοθεραπείας Επανομή

Γιατί πρέπει να κάνω κινησιοθεραπεία αφού δεν αθλούμαι;

Τα μυοσκελετικά προβλήματα, και κυρίως τα χρόνια, συνήθως συνδέονται όχι τόσο με την κούραση αλλά με την καταπόνηση μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας. Ένα σώμα το οποίο δεν έχει καμία επαφή με την άσκηση, όταν κληθεί να κάνει μια νέα ή λίγο πιο  δραστηριότητα έχει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει κάποιο είδος τραυματισμού. Με την κινησιοθεραπεία ενδυναμώνουμε τις μυϊκές ομάδες και προωθούμε τα σωστά πρότυπα κίνησης ώστε να είναι έτοιμο το σώμα για κάθε δοκιμασία.