Σύγχρονα θεραπευτικά μέσα

Το Physio Motus παρέχει άριστο και εξελιγμένο εξοπλισμό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Εκτός από τα κλασικά θεραπευτικά μέσα (ηλεκτροθεραπεία, υπέρηχο κλπ.) διαθέτουμε νέας γενιάς υψηλής ισχύος Laser που προσφέρει πιο γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία χάρη στην ισχύ έως 30W.

Ο όρος LASER προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Light  Amplification by Stimulated Emission of Radiation, που σημαίνουν ενίσχυση φωτός μέσω εξαναγκασμένης εκπομπής ακτινοβολίας. Αναφέρεται σε μια μοναδική μορφή τεχνητής ακτινοβολίας με συμπυκνωμένη δέσμη φωτός, που η χρήση της στον τομέα της φυσικοθεραπείας έχει στόχο την αντιμετώπιση πολλών παθολογικών καταστάσεων.

sigxrona (1)
sigxrona (2)

Προσφέρει ανακούφιση σε επώδυνες καταστάσεις όπως

  • Οσφυαλγία
  • Αυχενικό σύνδρομο
  • Τενοντίτιδα- επικονδυλίτιδα
  • Παγωμένος ώμος
  • Αρθρίτιδα
  • Αθλητικές κακώσεις
  • Χρόνια σύνδρομα πόνου

 Παράλληλα στον χώρο μας θα βρείτε και το σύστημα διαλείπουσας συμπίεσης Recovery Pump. H συσκευή́ διαδοχικής συμπίεσης Recovery Pump® είναι μια ιδιαιτέρα αποτελεσματική́ συσκευή́ για την επιτάχυνση της αθλητικής αποθεραπείας  και όχι μόνο. Χρησιμοποιείται από́ όσους κάνουν εντατική́ ή επίπονη προπόνηση, έχουν μυϊκούς πόνους και πρησμένα ποδιά (οιδηματώδη άκρα),καθώς επιτρέπει ποιοτικές προπονήσεις μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. 

Σύμφωνα με επιστημονικές πηγές η φυσιολογική απομάκρυνση των αποβλήτων των κυτάρων γίνεται χάρη στη συνεργασία λεμφικού συστήματος και αγγείων του αίματος. Για να διευκολυνθεί όμως η παραπάνω εργασία απαιτείται η κίνηση των μυών, καθώς το φλεβικό σύστημα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα άντλησης που έχει το αρτηριακό σύστημα. Για να επιτευχθεί μυϊκή σύσπαση και αύξηση της κυκλοφορίας στο σώμα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο μυϊκός κάματος, προτείνεται από τους αθλητές και τους επαγγελματίες άσκησης και αποκατάστασης η ήπια άσκηση.

sigxrona (6)